Dalkeith Residence

Architecture

Space Agency

Photography

D-Max Photography

Location

Claremont, Australia


Awards:


AIA (WA Chapter) The Marshall Clifton Award for Residential Architecture – Houses (New) 2016

Year

2015

The conceptual approach was to explore the composition of a ‘scissor’ plan; two rectangular volumes are stacked on top of one another – the elongated ground floor basks in the north-facing garden, while the upper level volume is turned 90º to capture views across the street to the river beyond.

A carefully composed material pallet of concrete, timber and glass contrasts the robust texture of rammed concrete with the refined warmth of the timber and abundant natural light. 

Unexpected details, such as the edge-glazed vertical slots set into the rammed concrete walls, add complexity to the simple open plan.

MY MOBILIA